В интервю за Нова телевизия адвокат Николай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е

...
В интервю за Нова телевизия адвокат Николай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е
Коментари Харесай

Хаджигенов за смяната на пола: ВКС ще създаде огромен проблем на Европейския съд

В изявление за Нова телевизия юрист Николай Хаджигенов  Николай Хаджигенов Николай Димитров Хаджигенов е български юрист,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971 и историкът и политически анализатор Кристиян Шкварек влязоха в спор за решението на Върховния касационен съд, което отхвърли опцията за юридическа промяна на пола.

„ Подобно решение е безобразно. Мотивите са три – религиозни, морални правила и публичен интерес. Правото не е инструмент за инквизиция. То би трябвало да откри салдото сред публичния и персоналния интерес. Върховен касационен съд ще сътвори голям проблем в Европейския съд. На първо място, Европейската спогодба за отбрана и правата на индивида е част от нашето право от 1992 година Второ, България е осъждана два пъти съответно от транс хора поради неналичието на съответно законодателство по въпроса. Това решение ще даде опция на този вид характерно малцинство да търси правата си в Европейски Съюз. Върховен касационен съд продължи традицията, основана от безобразното решение на Конституционния съд, който отхвърли Истанбулската конвекция като един акт за битка с домашното принуждение ”, съобщи Хаджигенов.

Според него става въпрос за „ политизиране на правото от един неполитичен орган като Върховен касационен съд ”.

„ Съществува неестествен хормон, който е инжектиран на 42 162 деца в Щатите. Това е хормон блокър. Същият се употребява публично в американските затвори за химическа кастрация на наказани педофили и изнасилвачи. Когато отвориш вратата на закона за промяна на пола, ти отваряш вратата на голяма промишленост. Става въпрос за един голям опит на Запада, който стартира да се пропуква ”, каза Шкварек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР